Deze hoog-risicobedrijven dienen te beschikken over een veiligheidsbeheersysteem (VBS) op basis van de eisen uit het BRZO 2015. Dit betekent onder andere dat het bedrijf haar geloofwaardige en maatgevende scenario’s dient te inventariseren en uit te werken.
Op basis van de maatgevende scenario’s moet een bedrijf haar industriële bedrijfsnoodorganisatie (BNO) dimensioneren. Afgezien van een aantal standaardelementen verschillen per specifieke situatie de kwantiteit, bevoegdheden en vaardigheden van functionarissen en materieel.
De Bedrijfsdeskundige kan in noodsituaties een sleutelrol vervullen voor uw organisatie en daarmee voorkomen dat een ‘calamiteit’ een ‘ramp’ wordt.
Daarnaast biedt Kappetijn hoogwaardige trainingen en opleidingen aan om functionarissen in de diverse crisismanagement staven hoogwaardig op te leiden en getraind te houden.
Het komt ongetwijfeld voor dat uw medewerkers moeten optreden bij incidenten, calamiteiten of andere noodsituaties. Zijn uw medewerkers dan in staat uw organisatie intern en extern door de problemen heen te loodsen?
Naast ondersteuning bij de totstandkoming van (delen van) uw veiligheidsbeheersysteem, de bedrijfsnoodorganisatie, uw bedrijfsnoodplan (BNP) en daaraan gerelateerde documenten, heeft Kappetijn veel specialistische kennis opgebouwd over bedrijfsbrandweer-aanwijstrajecten (artikel 31 Wet Veiligheidsregio’s).
Tevens is Kappetijn early adopter van en uw partner voor het First Responder-concept (advies, interim, training). De First Responder heeft uitgebreidere kennis van industriële scenario’s dan een BHV’er of een ontruimer en voert ook andere vooraf gedefinieerde hulpverleningshandelingen uit.